Despre capuse – Pericolul ascuns

Capusa la copii

Capusa la copii

Capusele se gasesc in numar mare in zonele impadurite, in iarba inalta din spatiile verzi, pe campie si in zonele umede incapand cu 7 grade. Acestea sunt paraziti mici, care se hranesc cu sangele animalelor pe care le paraziteaza. Capusele se hranesc cu ajutorul aparatului bucal, prin intepatura si supt, si se prind foarte tare de piele. Sunt necesare mai multe zile pana se satura de sange.Intepaturile capuselor produc de la iritatii si tumefieri , pana la infectii. Capusele pot transmite agenti patogeni deosebit de periculosi, care pot pune in pericol chiar viata.

Ce este de facut daca gasim pe pielea copilului nostru o capusa? Uitati  cu desavarsire de orice sfat de a indeparta capusa cu solutii pe baza de petrol sau oja de unghii. Acestea nu au adesea nici un rezultat, ba chiar uneori pot inrautati situatia. Cel mai eficient mod de a o scoate, este cu ajutorul unei pensete astfel: se prinde capusa cat mai aproape de piele si se trage usor, astfel incat sa nu se rupa, si sa riscam sa ramana o parte inauntru, ceea ce poate duce la infectie. Se spala zona unde a fost capusa si mainile dvs cat mai bine. Asigurati-va ca nu mai exista alte capuse pe corpul copilului dvs. Locul lor preferat este: scalpul, axila, zona inghinala, inchieturile. Daca nu este indepartata in totalitate cele mici se scot cu un ac steril, ca si cum ati scoate o aschie.

De departe una din cele mai periculoase dintre boli, de care ele sunt raspunzatoare, este Maladia Lyme sau Borellioza, care este o boala infectioasa. Ceea ce nu trebuie sa uitam , este ca Romania este cuprinsa in aria de raspandire a acestei boli. Detectarea ei se face  printr-o simpla analiza de sange, in urma muscaturii, si trebuie tratata corespunzator de timpuriu. Simptomele bolii Lyme pot aparea dupa saptamani sau ani de la infestare, si pot fi confundate cu alte afectiuni.

Sper ca aceste cateva randuri sa va determine sa acordati mai multa atentie unei simple mascaturi de capusa.

Tags: , ,

Posteaza un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*