Epidurala-Nastere fara dureri

Frica de durerile nasterii poate fi remisa prin aplicarea anesteziei epidurale. Pentru femeile care nasc prin cezariana, anestezia epidurala este in mod cert o alternativa preferabila anesteziei generale, permitand mamelor sa isi vada copii, sa ii tina in brate si sa ii alapteze foarte repede dupa nastere. Totusi utilizarea lor pentru nasterea pe cale vaginala este inca discutabila. Va propun cateva randuri si va las pe dvs, viitoare mamici sa decideti.

Intr-o anestezie epidurala conventionala, se injecteaza o doza de anestezic local in partea de jos a spatelui pacientei, in spatiul epidural, in jurul maduvei spinarii. Acest lucru produce o anesteziere a nervilor care aduc senzatii de la uter si canalul nasterii.

Din pacate, anestezicul local amorteste de asemenea nervii care controleaza muschii pelvieni si picioarele, in asa fel incat cu acest tip de anestezie epidurala, femeia nu isi poate misca picioarele pana cand efectul anesteziei nu a trecut, nu poate sa impinga copilul afara, in al doilea stadiu al nasterii.

EpiduralaCa să aibă efect anestezic, epidurala trebuie făcută nici prea devreme, pentru că-şi pierde efectul după trei ore, dar nici prea târziu, pentru că nu mai are timp să acţioneze. Tocmai de aceea, ea este făcută de anestezist când dilataţia colului este între 5 şi 8 cm.

Chiar dacă sunt puţine, există câteva contraindicaţii privind anestezia epidurală. Dacă ai: infecţii ale pielii în zona lombară, probleme de coagulare a sângelui, probleme neurologice, oscilaţii de tensiune, febră sau o hemoragie, medicii nu-ţi vor face anestezie epidurală.

În general, nu există riscuri nici pentru mamă, nici pentru bebeluş, deoarece epidurala este o anestezie locală şi foarte puţin din ea trece prin placentă.

Totuşi, dacă medicul anestezist îţi face o cantitate mai mare de anestezic decât ar trebui, va  scade tensiunea arterială, iar bebeluşului i se încetineşte ritmul cardiac.

Ca efecte secundare ale acestui tip de anestezie, ar mai fi: ameţelile, durerile de cap sau dificultatea la urinare în perioada în care eşti sub efectul ei. Poate, de asemenea, într-o mică măsură, să încetinească dilatarea colului şi expulzia bebeluşului.

Desi modalitatea de nastere nu o puteti stabili decat cu medicul care va  asista pe intrega perioada a sarcinii, este bine sa stiti cat mai multe informatii despre acest intreg proces.

Posteaza un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*