Gradinita la copii

Gradinita la copii

Gradinita la copii

Gradinita la copii

Gradinita la copii este privita cu suspiciune, dar si necessitate  de catre pariniti. Trecerea copilului din mediul familiar lui ( mama, bona, bunici) la institutia gradinita este un moment important atat pentru parinti cat mai ales pentru cei mici. Dialogul ferm si deschis cu cei mici despre acest nou inceput in viata lor, va face ca trecerea sa fie neobservata de nici una dintre parti.

Dependenta de ceea ce este familiar lui, face ca adaptarea lui la gradinita sa fie dificila la inceput. Trebuie neaparat sa tineti cont de faptul ca sociabilitatea lui nu este dezvoltata, el temandu-se de nou, straini, neacceptand sa ramana sau sa se joace cu alti copii, fara ca mama sau adultul protector sa fie cu el.

Aici intervine atitudinea familiei, care trebuie sa-i dea incredere copilului ca este bine ingrijit si protejat. Trairile si temerile familiei influenteaza in mod direct copilul. Chiar daca primele zile la gradinita pot fi dificile, deoarece va fi nevoit sa respecte reguli, sa asculte, sa se integreze intr-un grup, toate acestea dandu-i sentimentul de nesiguranta, odata obisnuit cu acestea, gradinita se transforma in micul lui univers-paradis. In cele mai multe cazuri, frica vine din faptul ca nu stie ce se va intimpla, nu stie  ce se asteapta de la el. Copiii au nevoie de rutina in viata lor, si odata restabilita aceasta, totul revine la normal. Obisnuiti-l cu aceasta rutina inca de acasa: mancatul la ore fixe, mancatul singur, somnicul de pranz, activitati educative-distractive adecvate varstei lui. Trecerea va fii cu atat mai usoara, cu cat el este déjà familiarizat cu acestea. Alegeti cu grija gradinita pentru copilul dvs si aveti incredere in judecata lui chiar daca este mic. Comunicarea cu el va asigura siguranta si liniste. Daca dvs sunteti pregatiti  pentru gradinita, cu siguranta si puiutii dvs sunt.

Tags: ,

Posteaza un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*