Nasterea naturala

Nasterea naturala

Nasterea naturala

Nasterea naturala

Daca ar trebui sa definim nasterea naturala, am putea spune ca este un amalgam de emotie, frica , dar mai ales de bucurie si dragoste.

Nasterea naturala sau vaginala, este cea mai populara  metoda de a da nastere unui copil. Vom incerca in cateva idei sa va familiarizam in ceea ce priveste acest minunat fenomen natural. Inainte ca nasterea sa inceapa, se poate simti o presiune pe uter, fara durere, numita contractie Braxton- Hicks. Aceasta pregateste uterul de nastere. La prima nastere, copilul se va muta in josul pelvisului cu cateva saptamani inaite de nastere, astfel incat presiunea pe vezica creste.

Fatul este protejat in uter printr-un dop de mucus, la deschiderea cervixului. Pe masura ce cervixul devine moale, si incepe sa se deschida, mucusul iese afara, amestecat cu un pic de sange.

Contractiile de inceput pot fi percepute ca si dureri mai puternice menstruale, sau ca dureri de spate. La inceput vor fi scurte 30-40 de secunde la interval de 15-20 minute. In aceste moment va puteti plimba pentru a ajuta copilul sa coboare. De asemenea respiratia este foarte importanta. Pe masura ce nasterea inainteaza contractiile devin din ce in ce mai mari, cu o durata mai mare si la intervale mai scurte de timp. Cervixul se dilata acum. Pe masura ce colul atinge dilatatia completa, contractiile apar la cateva minute una de cealalta. Aceasta este faza de tranzitie . Daca membranele nu s-au rupt pana acum, se vor rupe acum. Este posibil sa fie nevoie si de o taietura la nivelul mucoasei vaginale, numita EPIZIOTOMIE, pentru a evita rupturile spontane ale tesutului.

In momentul in care copilul este pe cale sa se nasca, i se poate zari capul. Capul copilului se va roti, sa i se elibereze un umar, si apoi si celalalt. Restul corpului  iese usor. Ultima faza este cea dupa ce copilul a fost nascut, si anume de eliminare a placentei. Este faza cea mai scurta. Nu dureaza mai mult de o jumatate de ora.

Desi nasterea naturala sau vaginala, este cea mai grea incercare la care este supus organismul nostru, in mod fiziologic (natural), rezultatul este unul pe masura si, unul mult visat.

Tags: ,

Posteaza un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*