Cum va alegeti medicul pediatru

Am vazut recent intr-un grup de mamici intr-o retea de socializare o discutie deschisa de o viitoare mamica pe tema alegerii medicului pediatru si ne-am gandit sa aruncam o privire.

Intrucat medicul pediatru intra in familia noastra odata cu venirea pe lume a micutului alegerea lui este o decizie importanta pentru viitorii parinti.

Deoarece fiecare mamica intrebata isi recomanda cu devotament propriul medic pediatru ne-am gandit sa trecem in revista cateva criterii dupa care parintii se pot ghida.

Desigur ca recomandarile cunostintelor primeaza fata de orice alt argument. De cate ori nu ati auzit pe cineva spunand ca are un medic foarte bun sau dimpotriva ca nu este multumit de medicul sau. Este bine sa obtineti astfel de recomandari pe care sa le corelati si cu alte investigatii.

Ar fi bine sa tineti cont si de locul unde se afla cabinetul medicului pe care il vizati, astfel incat sa ajungeti la consultatie cat mai usor cu caruciorul. Sau dimpotriva, atunci cand cabinetul se afla in cealalta parte a orasului veti fi pregatiti sa alocati timp suplimentar deplasarii, iar masina personala devine oarecum obligatorie.

Este bine sa va interesati cat de disponibil este medicul respectiv. Cu alte cuvinte daca il puteti apela la telefon pentru cate o recomandare de urgenta sambata seara de exemplu sau in afara programului sau este mai degraba necesar sa obtineti o programare la cabinet pentru orice simptom de boala.

Unele mamici sunt foarte atente in privinta tratamentelor care le sunt prescrise copilasilor. Asadar unele nemultumiri provin din faptul ca unii medici recomanda prea usor antibiotice la prima febra sau recomanda tratamente prea costisitoare care nu se compenseaza.

Daca v-ati hotarat pentru un medic pediatru cautati sa obtineti recomandari cat vai variate si faceti evaluarea dupa cat mai multe criterii. Daca este un medic bun, cu siguranta are multi pacienti fericiti care sa va spuna numai de bine si va vor ajuta sa luati o decizie.

Tags: 

Posteaza un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*